Ik woll graach


Vul de .frl domeinnaam in die u wilt registreren.

U mag ook speciale leestekens gebruiken, zoals á en è!
 

18-03-2014 

IT GIET OAN! punt FRL is goedgekeurd!

De TLD punt FRL is bijna twee jaar in aanvraag geweest, maar de ICANN heeft dan toch eindelijk de aanvraag goed gekeurd.
punt frl gaat doorKrijgt Fryslân nu dan echt haar eigen domeinnaam-extensie?
Naar alle verwachting zal het nog wel even duren voordat u daadwerkelijk uw eigen FRL-domein kunt gaan vastleggen, maar dát u uw FRL domeinnaam vast kunt gaan leggen is bijna zeker!

De heer Ewout de Graaf van 'FRL Registry' tempert het herboren enhousiasme nog iets: "[..] het wachtspelletje is helaas nog niet helemaal over, we gaan nu de contractonderhandelingen in, daarna volgt een technische acceptatietest en pas daarna komt de top-level domeinnaam in de root terecht en kunnen we beginnen met de eerste .FRL domeinnamen werkend te krijgen."

Lijst met gereserveerde domeinnamen:
De 'FRL Registry' heeft ook een lijst met ruim 1.000 'gereserveerde domeinnamen' opgesteld. Deze lijst omvat plaats- en regionamen die bedoeld zijn voor gebruik van en door die plaatsen/regio's. "Die lijst zou compleet gemaakt moeten worden, zodat FRL echt het domein van en voor Fryslân gaat worden" aldus Eesger Toering van 'puntFRL'. Daarom is op de informatieve site puntfrl.nl deze lijst doorzoekbaar gemaakt. "Er is al een lijst van ruim 150 aanvullingen opgesteld en we hopen dat we geholpen worden met meer suggesties die we aan de 'FRL Registry' zullen gaan aanbieden" vervolgt Eesger Toering.

Let op!

Het formulier links is bedoeld om de lijst regio- en plaatsnamen compleet te maken, niet voor een zogenaamde 'pre-registratie'!
(u mag het formulier daar natuurlijk wel voor gebruiken, we zullen uw aanvraag vertrouwelijk behandelen en zodra er meer informatie is u verder informeren)
bescherm >(U mag dit bericht beschouwen als een persbericht, u bent geheel vrij om  het e.a. te herplaatsen/hergebruiken)